Genetica

Het vinden van de juiste plantsoorten is een specialisme op zich. Aardachtig heeft de kennis in huis om bestaande strains (plantvariëteiten, genetica) zodanig te veredelen dat ze optimaal doen wat we willen dat ze doen: mooie sterke planten worden, die cannabisproducten leveren, waar een consument blij van wordt. Door continu aandacht te blijven schenken aan de genetica zal de cannabis altijd van de gewenste sterkte zijn is het mogelijk om gezonde planten te telen die niet afhankelijk zijn van pesticiden.

Het vinden van de juiste planten is één. Maar het continu aanpassen van de genetica  aan veranderende omstandigheden is nog een extra uitdaging. Aardachtig heeft decennia lange genetica-ervaring in huis. We staan klaar voor deze uitdaging.

Ervaringen in de VS en Canada met legale teelt leren dat het bij grootschalige cannabisteelt een uitdaging is om de juiste planten te vinden. Planten die qua smaak en beleving aansluiten op de wensen van de consument. Maar vooral ook planten die het accepteren dat ze grootschalig worden geteeld, in een gecontroleerd binnenklimaat.